perjantai 14. syyskuuta 2012

Uusia maisemia



Alkaneesta lukuvuodesta tulee HUMAKissa ja kulttuurituotannon yksikössä muutosten vuosi. Nyt opintonsa aloittaneet kulttuurituottajaopiskelijat saavat kampukselleen ensi syksynä seurakseen muiden koulutusohjelmien opiskelijoita - viittomakielentulkiksi tai yhteisöpedagogiksi opiskelevia kollegoitaan - kun Jyväskylän, Turun ja Kauniaisten kampukset muuttuvat monialaisiksi ensi syksystä lähtien. Samaan aikaan avautuvat HUMAKin uudet TKI-keskukset, joissa opiskelijat tulevat suorittamaan suuren osan opinnoistaan. Näin jo ennestään vahvat työelämäyhteydet vahvistuvat kulttuurituottajien koulutuksessa. Meillä on siis tuleva vuosi aikaa yhdessä rakentaa uudenlaista HUMAKia, uudistaa kulttuurituotannon koulutusta ja lujittaa sen yhteyttä HUMAKin muihin koulutusaloihin. 

Kulttuurituottajakoulutusta tarjotaan tänä syksynä ensimmäistä kertaa myös Kuopiossa. Monimuotoisena aikuiskoulutuksena tarjottavaan koulutukseen valittiin kaksikymmentä innokasta opiskelijaa ja alan osaajaa. Viemällä koulutuksen tällä kertaa Kuopioon vastaamme lupaukseemme tarjota aikuiskoulutusta joustavasti maan eri osissa, siellä missä uuden osaamisen tarvetta on. 

Kuopio syksyllä 2012
Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan kulttuurituottajakoulutuksen hakuaika on juuri alkamassa. YAMK-tutkinnon tuottama asiantuntijaosaaminen tähtää laaja-alaisuuteen, sovellettavuuteen ja kehittäjäosaamiseen, jota tarvitaan monenlaisissa kulttuurialan työtehtävissä ja työpaikoissa.

Kulttuurituotannon koulutuksessa korostuukin tulevaisuudessa aiempaa enemmän monialaisuus ja moniammatillisuus, kyky toimia erilaisissa toimintaympäristöissä erilaisten ihmisten kanssa. Haluamme olla monialaisen tuottajaosaamisen kouluttajia, kehittäjiä ja uudistajia. Taiteen ja kulttuurin kenttä, kuten yhteiskunnan muutkin sektorit, tarvitsee uusia avauksia työelämän muuttuessa. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan kulttuuriammateissa ja kulttuuritoimialoilla työllisyys on kasvanut nopeammin kuin kaikkien ammattien ja toimialojen työllisyys. http://www.minedu.fi/etusivu/arkisto/2012/1309/kulttuuriala.html?lang=fi

Tuottajaosaamista, taiteen ja luovien alojen ymmärrystä tarvitaan yhteiskunnassa tulevaisuudessa yhä enemmän. On aika pysyä muutoksen mukana ja olla myös itse muutosta tekemässä. 

Uudet ja vanhat opiskelijat, tervetuloa joukkoon!