perjantai 20. syyskuuta 2013

Kulttuurin ikkunoita avaamassa Unkarissa


Kulttuuri on yksi tärkeä avain kansainväliseen yhteistyöhön. Kielestä ja kulttuurista on helppo lähteä puhumaan tuntemattomankin kanssa, sanoi Finnagoran tapahtumatuottaja Lilla Bogdán Unkarissa. Humakin Kuopion kulttuurituotannon aikuiskoulutusryhmä on parhaillaan avaamassa kulttuurin ovia ja ikkunoita Unkarissa, Budapestissa. Kulttuurimatka on osa kansainvälisyysopintoja, joissa yksi tavoite on syventää kulttuurituntemista ja saada uusia näkökulmia.
Kulttuurituotannon aikuisopiskelijat tuulettavat Szent István Bazilikan portailla Budapestissa. Mukana myös Suomi-Unkari-seuran aktiiveja Kokkolasta.  Kuva Janne Viinikainen.
-Tämä on voimaannuttavaa ja virkistävää. Täällä saa aistia uuttaa paikan päällä, nähdä ja kokea itse. Tutustumiskäyntien kautta olemme laajentaneet kansainvälisiä verkostoja. Tämän jälkeen on matalampi kynnys ottaa yhteyttä ja ehdottaa vaikka kulttuuriprojektia Suomen suurlähetystöön, pohtivat kulttuurituottajaopiskelijat Erja Ilmasti ja Minna Sunnari.
   
Kulttuurituottajaopiskelija Rita Kovács Humakista ja tapahtumatuottaja Lilla Bogdán Finnagorasta ovat sillanrakentajia Suomen ja Unkarin kulttuuriyhteistyössä.
-Olemme etuoikeutettuja, sillä matkan järjestäjänä on oma unkarilainen opiskelutoverimme Rita Kovács. Pääsemme Ritan johdolla tutustumaan myös hänen kotikaupunkinsa Pécsin lukemattomiin kulttuurikohteisiin. Pécs oli Euroopan kulttuuripääkaupunki 2010, joten nähtävää riittää, iloitsevat Erja Ilmasti ja Minna Sunnari.

Teksti: Annamari Maukonen, kulttuurituotannon lehtori