perjantai 22. maaliskuuta 2013

Miksi Humak? Opiskelijanäkökulmia opiskelupaikan valintaan


Olen Sari-Anne Lindsten, 27-vuotias kulttuurituotannon opiskelija Espoosta. Olen ollut mukana teatteritoiminnassa nuoresta lähtien, joten sitä kautta kulttuurialalla työskentely alkoi kiinnostaa. Mielestäni kulttuurialalta löytyy monipuolisia työtehtäviä ja työpaikkoja. Haluaisin tulevaisuudessa ennen kaikkea viihtyä työssäni ja olla mukana tekemässä kulttuuria.



Humak tuntui oikealta opiskelupaikalta kahdesta syystä: sijainti pääkaupunkiseudulla vehreän luonnon ympäröimällä Kauniaisten kampuksella ja kulttuurituotannon koulutusohjelman takia, joka ei ole erityisesti painottunut tietylle kulttuurinalalle vaan opintoihin sisältyy eri taiteenaloihin perehtyminen.

Opiskelussa mukavinta on kurssirakenne, jossa yhteen opintoteemaan syvennytään seitsemän viikkoa. Opintosuunnitelman selkeys motivoi kurssien suorittamiseen. Lisäksi opinnot mahdollistavat omat projektit ja niiden opinnollistamisen. Humakissa on käynnissä kansainvälisiä yhteistyöprojekteja ja ulkomaan vaihto- tai työharjoittelu on suosittua. Itsekin ehdin suorittaa työharjoittelun Barcelonan lämmössä, suosittelen! Tietysti myös mahtavat opiskelukaverit ja tutoreiden järkkäämät bileet ovat tärkeä osa opiskelijaelämää.

Suosittelen Humakia ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurialasta ja haluavat tulevaisuudessa työskennellä kulttuurin parissa. Opiskelijoita täällä ovat laidasta laitaan: musiikintekijöitä, teatterihörhöjä, festariväkeä ja monikulttuurisuudesta kiinnostuneita. 

Opiskelu tarjoaa hyvän pohjan alalla työskentelyyn, ja harjoitteluiden kautta saa arvokasta käytännön kokemusta ja työelämän kontakteja. Opiskelusta saa eniten irti, kun on itse aktiivinen ja motivoinut.

Olen Meri Jaakola, 20-vuotias tyttö Kauniaisen kampukselta. Opiskelen ekaa vuotta kulttuurituotantoa Humakissa. Kulttuurituotanto kuulosti mielenkiintoiselta ja monipuoliselta alalta, ja sen koulutus yleissivistävältä. Kulttuurialan työ on kiinnostanut jo jonkin aikaa. 



Humakissa on hyvä ilmapiiri, luokkakaverit ovat samanhenkisiä kuin itse olen ja uusia kavereita on saanut jo opintojen alkuvaiheessa paljon. Kulttuurialalla on aina jollain joku projekti tai bileet meneillään, ja yhteistä tekemistä löytyy myös koulun ulkopuolella, vaikka ainejärjestö ei kokonsa takia paljon tapahtumia järjestäkään.

Humakin kulttuurituotantolinja kuulosti monipuoliselta ja siltä, että se valmentaa tulevaisuuden työtehtäviin hyvin. Humak sopii ihmisistä kiinnostuneille ihmisille, koska ryhmäkoot on pieniä, ja saa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä päivittäin. Tietysti tärkein on kiinnostava koulutuslinja. Humak on avoin ja sosiaalinen koulu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti