tiistai 6. toukokuuta 2014

Pietarilainen kulttuurifestivaali avarsi Humakin kv vaihto-opiskelijoiden maailmakuvaa



-Tämä oli upea kokemus, vakuutti  amerikkalainen vaihto-opiskelija Chelsea Sparks. Hän ja seitsemän muuta Humakin vaihto-opiskelijaa osallistuivat  kansainväliseen kulttuurifestivaaliin Pietarissa huhtikuun lopussa.  Festivaalin järjestelyistä vastasi Ponch-Bruevich St. Petersburg State University of Telecommunications, joka on Humakin yhteistyökorkeakoulu Venäjällä.

-Tutustuimme toistemme kulttuuriin, ruokaan ja tapaan ajatella, iloitsi hollantilainen Margot van Hout. Festivaalin tavoitteena on avartaa opiskelijoiden maailmankuvaa ja vahvistaa kansainvälisiä vuorovaikutustaitoja. Ohjelmassa oli myös laaja Pietarin kulttuurikerros, joka päättyi Eremitaasin mittaamattomien taideaarteiden keskelle.

Humakin vaihto-opiskelijat Ekaterina Rassolenko Venäjältä, Charlotte Duvinage Ranskasta, Margot van Hout Hollannista,  Michelle Rebello Portugalista ja Chelsea Sparks Yhdysvalloista olivat tyytyväisiä kulttuurikylpyyn Pietarissa.
Humakin opiskelijat olivat mukana ensimmäistä kertaa, mutta festivaali on toteutettu jo kymmenen kertaa. Mukana opiskelijoita oli liki viidestäkymmenestä maasta. Eri kulttuurit esittäytyivät festivaalin seminaarissa sekä kulttuuri-illassa, jossa maisteltiin eri maiden herkkuja, kuultiin musiikkia ja nähtiin upeita kansallisasuja Turkmenistanista Unkariin.

Teksti ja kuva: Annamari Maukonen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti