torstai 23. helmikuuta 2012

Osumia työelämään

Sampo-Ilmari Tuhkalehto uskoo, että Osumia-palvelu on paras
tapa tavoittaa tietyn alueen osaajia kattavasti yhdellä kerralla.
Muutamassa vuodessa pienestä projektista valtakunnalliseksi toimijaksi laajentunut MusicAgainst Drugs ry työskentelee aktiivisesti lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Toiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten osallisuuden edistäminen sekä laadukkaan päihdetiedon tarjoaminen.

Asiakkaalle, yleensä kunnalle tai kunnan toimijajoukolle tarjotaan monipuolista päihdekasvatuskokonaisuutta, joka sisältää mm. monipuolista osallisuutta edistävää toimintaa sekä päihdetietoa. Laadukkaan työn toteuttamisessa on suuri merkitys valtakunnallisilla ja alueellisilla yhteistyökumppaneilla ja toimijoilla sekä suurella joukolla vapaaehtoisia.

Music Against Drugs ry:n puheenjohtaja Sampo-Ilmari Tuhkalehto kertoo, että järjestössä arvostetaan oppilaitosyhteistyötä ja opiskelijoille on tarjolla runsaasti erilaisia tapoja suorittaa opintoja yhdistyksessä. Kun opiskelijan oppimistavoitteet, henkilökohtaiset kyvyt ja ohjaus ovat sopivassa tasapainossa, on hyöty harjoittelusta molemminpuolinen.
Music Against Drugs ry oli ensimmäisten Osumia-palvelua käyttäneiden työnantajien joukossa.
”Vaikka yhdistyksemme on valtakunnallinen toimija, haluamme jatkossakin pitää päätoimistomme Jyväskylässä, koska Jyväskylä on koulutuksen kaupunki. Oppilaitosyhteistyö mahdollistaa kehityksen kärjessä olemisen. Osumia-palvelu puolestaan on paras tapa tavoittaa kerralla alueen opiskelijat kattavasti,” sanoo Tuhkalehto.
Tuhkalehto mainitsee palvelun hyvänä puolena myös sen, että opiskelijat ja oppilaitosten henkilökunta saavat keskitetysti tietoa opiskelijoille tarjolla olevista tehtävistä.

Music Against Drugs ry:ssa on kokemusta useiden eri oppilaitosten opiskelijoista: toisen asteen opinnoista yliopistoon. HUMAKin opiskelijoiden osaamista suhteessa yhdistyksen tarpeisiin Tuhkalehto pitää erittäin hyvänä:
”Yhdistyksemme toiminta on kulttuuri-, nuoriso- ja järjestötyön leikkauspisteessä ja siksi sekä kulttuurituottaja- että yhteisöpedagogiopiskelijoilla on juuri näihin teemoihin liittyvää osaamista.”
Kysymystä ”kenelle suosittelisit Osumia-palvelun käyttöä”

Tuhkalehto lähestyy laajasti:
”Organisaatiossa kannattaa pysähtyä miettimään, mitä oppilaitosyhteistyö käytännössä voi olla. Jos ei tule ensimmäisellä kerralla mieleen, kannatta pysähtyä uudestaan. Kannattaa myös käydä keskusteluja oppilaitoksen kanssa mahdollisista yhteistyön muodoista. Kun on päätetty, että harjoittelija on tervetullut organisaatioon, on Osumia.fi paras palvelu harjoittelijoiden rekrytoimiseen.”
Lue lisää Osumia-palvelusta HUMAKin verkosta.


Teksti: Minna Rajalin
Kuva: Music Against Drugs ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti