keskiviikko 3. lokakuuta 2012

HUMAKin kulttuurituottaja (AMK) Jyvässeudun vuoden aikuisopiskelijaksi

Marita Lehtinen kannustaa tarttumaan haasteisiin. Työnohjaaja ja vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen kouluttajana työskentelevä Marita Lehtinen on vuoden aikuisopiskelija Jyväskylän seudulla. Hän valmistui viime keväänä kulttuurituottajaksi (AMK) HUMAKin Jyväskylän kampukselta.  Takana on kahden vuoden tiivis ja määrätietoinen opiskelu.

Rohkea heittäytyjä ei pelkää haasteita
Valintaperusteluissa Marita Lehtistä kuvataan rohkeaksi heittäytyjäksi, joka ei pelkää opiskelun haasteita. Hän tarttuu tehtäviin tarmolla ja on aina innokas oppimaan uutta. Marita Lehtinen on aikuisopiskelija, jonka arvot ja tahto ovat tasapainossa.  Rautainen ammattitaito ja kannustava ote heijastuivat koko opiskelijaryhmään. Hänen apuunsa luotettiin ja sitä pyydettiin opiskelijaryhmässä.
Vertaisoppiminen ja vertaistuki ovatkin aikuiskoulutuksen avainsanoja. – Opimme vähintäänkin yhtä paljon vapaamuotoisissa keskusteluissa kuin tunneilla. Vahvan verkoston rakentuminen on lisäarvo, jonka olen kulttuurituottajaopinnoista saanut, iloitsee Marita Lehtinen.

Marita Lehtinen on vuoden aikuisopiskelija.
 AHOT antaa aikaa keskittyä oleelliseen
Sysmäläiselle Marita Lehtiselle opiskelu ja itsensä kehittäminen on ollut tärkeä osa elämää jo pitkään.  Nyt AHOT eli aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen toi uusia vaihtoehtoja opiskeluun.
-Ahotoinnin kautta saatoin hyödyntää aikaisemmin oppimaani eikä minun tarvinnut tehdä uudelleen asioita, jotka jo hallitsin. Saatoin keskittyä uuden oppimiseen ja aiemman osaamisen syventämiseen, korostaa Marita Lehtinen.
-Olen aina etsinyt opintoja, jotka kiinnostavat ja vievät eteenpäin kohti päämäärää. Kulttuurituottajuus on juuri yksi sellainen. Minulla oli ilo olla aikuiskoulutusryhmässä, jossa oli mukana sekä tulevia kulttuurituottajia että yhteisöpedagogeja. Rajapintojen ylittäminen oli hedelmällistä ja innostavaa, vakuuttaa Marita Lehtinen.
Virtaa opiskeluun Viron Viljandista
Aikuisopiskelijat tarttuvat harvemmin kansainvälisiin vaihto- tai harjoittelumahdollisuuksiin, mutta Marita Lehtinen valitsi opiskelun ulkomailla. Opiskelu Viljandin kulttuuriakatemiassa Virossa avasi ovia kansainvälisyyteen ja vieraisiin kulttuureihin ja kieleen.
-Siellä innostuin vieraista kielistä ja kulttuurista. Nyt olen syttynyt myös kielten opiskeluun.
Teksti: Annamari Maukonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti